Er zijn ontzettend veel mensen betrokken bij het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).  In deze serie interviews belichten we elke keer iemand die zich op vrijwillige basis inzet om uitvoering te geven aan de hoofdtaak van het ABWC, namelijk het bevorderen van de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen.

Dit keer is het de beurt aan Melvin Vos, korpslid van brandweer Naarden en deelnemer aan de vaardigheidstoetsen van het ABWC.

Hoe lang zit je bij de brandweer en wat is jouw functie daar?
Ik ben 8 jaar geleden bij brandweer Naarden begonnen en vervul de functie van manschap daar. Dit jaar ben ik begonnen met de chauffeursopleiding en hoop snel ook pompbediende/chauffeur te worden.

Wat is jouw dagelijkse werk?
Ik werk in mijn dagelijkse leven niet bij de brandweer, maar ben werkzaam in de metaal sloopwerken en grote industriële verhuizingen. Het technische inzicht dat ik hierin opbouw kan ik goed gebruiken bij de brandweer en wat ik bij de brandweer leer kan ik weer in mijn werk toepassen.

Hoe ben je bij het vaardigheidstoetsen gekomen?
Mijn collega’s bij brandweer Naarden hebben mij enthousiast gemaakt voor de vaardigheidstoetsen. Zij hadden mij uitgenodigd om een keer mee te gaan kijken en ik was eigenlijk meteen verkocht. Ik heb toen aangegeven dat ik ook graag mee zou willen doen. Eerst stond ik op de reservelijst en het jaar erop zat ik in de ploeg. Ik doe nu zo’n vier jaar mee en heb al twee keer in de halve finales gestaan en een keer in de finale. Dat was onlangs bij de landelijke finale Oppervlakte redding in Koudum.

Met welke vaardigheidstoetsen doe je mee?
Dit jaar heb ik mee gedaan aan de vaardigheidstoetsen Oppervlakte redding en voorgaande jaren heb ik ook meegedaan aan de klasse 112.

Wat vind je van het ABWC ?
Het ABWC is een heel nette organisatie, alles wordt tot in de puntje geregeld. Dit jaar hebben we bij brandweer Naarden een vaardigheidstoets georganiseerd en daarbij viel de prettige samenwerking met de mensen van het ABWC echt positief op. Ik ben heel bij met het ABWC, zij zorgen ervoor dat we scherp blijven en halen het beste uit de brandweermensen.

Welke meerwaarde biedt het ABWC aan jou?
De vaardigheden die je tijdens de toetsen leer, pas je ook echt toe in de praktijk. Als je bij een echt incident aankomt herken je elementen uit de vaardigheidstoetsen en die ervaring kun je dan goed gebruiken. Het maakt het werk wat wij moeten doen een stuk makkelijker.

Wat vind je van de vaardigheidstoetsen?
De vaardigheidstoetsen zitten zeer gevarieerd in elkaar. Elke keer tref je nieuwe situaties aan waarvoor je een oplossing moet bedenken. Uitdagend en erg leuk om te doen. De waarnemers beoordelen op een goede manier, zijn aardig en geven goede feedback aan je na de vaardigheidstoets.

Heb jij een tip voor het ABWC?
Het zou fijn zijn als het ABWC jaarlijks een voorlichtingsavond zou geven aan de deelnemende ploegen. Dan maken we kennis met de mensen achter de organisatie en horen graag waar en waarom er op specifieke onderdelen gelet worden. Daarnaast zou zo’n bijeenkomst korpsleden die nog niet meedoen enthousiast kunnen maken voor deelname aan de vaardigheidstoetsen.

Doe je volgend jaar weer mee?
Jazeker, ik doe volgend jaar weer mee. We hebben al een ploeg geformeerd die mee gaat doen aan de vaardigheidstoets Oppervlakte redding en er staan zelfs reservemensen op de lijst die ook graag mee zouden willen doen.

Balk landskampioen Oppervlakte Redding

Brandweer Balk is op zaterdag 1 september als eerste geëindigd bij de landelijke finale Oppervlakte Redding in Koudum.
Een paar vragen aan de bevelvoerder van de winnende ploeg, Willem Kampen.

Hoe voelt het om landskampioen te zijn?
Het voelt nog steeds heel onwerkelijk. Toen ik deze week de bokaal bij ons in de kantine zag staan besefte ik weer dat we echt landskampioen zijn geworden. De tijd rond de landelijke finale was voor mij een emotionele rollercoaster. Mijn moeder is de dag voor de finale overleden. Wij stonden die ochtend als eerste ploeg ingedeeld voor de finale vaardigheidstoets en ik voelde van alles door mijn heen gaan op dat moment. 

We hadden er ook totaal niet op gerekend. Vorig jaar zaten we ook in de finale en werden we laatste. We hebben ons toen echt verkeken op het scenario. Daar hebben we wel veel geleerd en zouden dit jaar al blij zijn met de vijfde plaats. In de wagen maakte we al grapjes dat we dan over vijf jaar kampioen zouden zijn. We hebben een hele nieuwe ploeg en doen pas voor het tweede jaar mee. Heel bijzonder dat we dus landskampioen zijn geworden. We zijn er erg blij mee, dit zijn de krenten uit de pap. Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn met het specialisme Oppervlakte redding binnen ons korps.

Leuke reacties gehad op het behalen van het landskampioenschap?
We hebben heel veel leuke reacties gehad. Na de prijsuitreiking zijn we terug gegaan naar Balk, dat is maar een kwartier rijden, en daar stonden collega’s, vrienden en familie ons op te wachten. We hebben er die avond een groot feest van gemaakt. We ontvangen ook nog steeds veel felicitaties via social media. Daarbij komt ook nog dat we een officiële receptie krijgen met onze burgemeester en de bewoners van Balk.

Waarom doen jullie mee aan de vaardigheidstoetsen?
Een paar jaar geleden zijn in onze regio duikteams opgeheven en daarvoor in de plaats kwamen de Oppervlakte redding teams. Dat is toen snel ingevoerd, maar we zochten allemaal nog hoe we die het beste konden inzetten. De afgelopen jaren is er goed in kennis en kunde geïnvesteerd binnen onze regio. De vaardigheidstoetsen van het ABWC helpen daar ook zeker bij en zorgen dat je meer kennis en ervaring met verschillende incidenten opdoet. Daarnaast is het meedoen aan de vaardigheidstoetsen ook goed voor teambuilding. Het samen uitzetten en spelen zorgt ervoor dat je een goede band met elkaar opbouwt.

Oefenen jullie voor de vaardigheidstoetsen?
We hebben dit jaar extra geoefend voor deze vaardigheidstoetsen. Vorig jaar in de landelijke finale hebben we ons echt laten verrassen door de hectiek die er toen op de kant van het incident was. Dronken, ruzie zoekende jongeren, een reanimatie, daar hadden we niet op gerekend. Dit jaar hebben we dat in een paar van onze oefeningen ingebracht en dat heeft ons echt veel geholpen. Op een goede manier een incident bestrijden wordt voor 75% bepaald door het lezen van het incident en de resterende 25% is de uitvoering.

Heb je tips voor andere groepen?
In Friesland zijn 19 Oppervlakte redding teams en daarvan doen er nu 2 mee aan de vaardigheidstoetsen. Ik roep de rest op om ook mee te gaan doen. Dit zijn de meest ideale oefeningen waar je aan mee kunt doen. Het kan eng zijn om je te laten beoordelen door anderen, maar je leert er ontzettend veel van. Mijn complimenten ook voor het ABWC voor de manier waarop ze dit specialisme opgepakt hebben en hoe ze de vaardigheidstoetsen organiseren. Ik raad alle Oppervlakte redding teams in Nederland op om hieraan mee te gaan doen.

 

En volgende jaar? Weer meedoen?
Ik wil echt wel weer meedoen, maar we hebben het nog niet in de ploeg besproken. Dus ik weet het nog niet zeker. We zouden wel in 2020 weer een Oppervlakte redding vaardigheidstoets willen organiseren.

Scenario finale
De rondvaartboot “Moeders Angst” vaart de jachthaven Galamadammen binnen. Aan boord bevindt zich een groepje uitgelaten mensen. In dezelfde haven zijn op dat moment twee mensen stunts aan het uitvoeren met een Flyboard. De flyboarder verliest de controle en klapt op het dek van de rondvaartboot. Hij wordt gespiest door de vlaggenmast. 

Door de harde klap vallen er ook nog twee mensen van het dek van de boot in het water. De ene persoon is direct buiten bewustzijn, de andere persoon zit in een rolstoel die half over de rand in het water hangt. Deze man is verlamd aan zijn benen en die zitten met klittenband vast aan de rolstoel. De bestuurder die bij de flyboarder hoort heeft zich vastgeklampt aan de jetski. Hij is in paniek en kan niet zwemmen maar heeft verder geen verwondingen.

Na aankomst van het Oppervlakte Reddingsteam komt er vrouw in een auto aan. Zij haalt haar vader op die aan boort van de rondvaartboot zit. Als zij ziet wat er allemaal gebeurd is raakt ze in paniek en krijgt een hartstilstand.

Al met al een zeer uitdagend incident die bestreden moest worden door de deelnemende teams.
Brandweer Balk mag zich sinds deze finale Nederlands Kampioen in de klasse Oppervlakte redding 2018 noemen.

 Toetsdag nieuwe klasse TS4 en klasse Brandbestrijding

GEZOCHT

Het ABWC gaat twee pilots organiseren. Zie de informatie hieronder!

We zoeken voor beide dagen nog deelnemers die met ons willen nadenken en experimenteren met de nieuwe Klassen.

Meer info nodig? Neem contact op met de Landelijk Coördinator via 06-23549922 of g.mulder@vrzeeland.nl.

 ZATERDAG 13 OKTOBER 2018

Op zaterdag 13 oktober organiseren we een testdag in de beoogd nieuwe Klasse TS4. We zijn opzoek naar ploegen die hieraan willen deelnemen. Voorwaarden:

Ø  Enige ervaring / bijscholing in uitrukken met 4 personen;

Ø  Je kunt meedoen met eigen voertuig;

Ø  Deelname is gratis;

Ø  Na afloop van deelname bereidheid tot (korte) evaluatie.

Locatie is nog niet bekend, maar proberen we zo centraal mogelijk te houden. Wil je meedoen? Graag! Meld je aan via g.mulder@vrzeeland.nl

ZATERDAG 20 OKTOBER 2018

Op zaterdag 20 oktober organiseren we een testdag in de beoogd nieuwe Klasse Brandbestrijding (vervanging van TS-HD). We zijn opzoek naar ploegen die hieraan willen deelnemen. Voorwaarden:

Ø  Deelnemen met een voertuig wat beschikt over een ander blusmiddel dan Hoge Druk;

Ø  Deelname is gratis;

Ø  Na afloop van deelname bereidheid tot (korte) evaluatie.

Locatie is nog niet bekend, maar proberen we zo centraal mogelijk te houden. Wil je meedoen? Graag! Meld je aan via g.mulder@vrzeeland.nl

De eerder geplande dag van 20 november komt te vervallen! Afhankelijk van de uitkomsten op zaterdag 13 en 20 oktober maken we een planning.

Mogen we op jullie rekenen?

Bestuur ABWC

Van de Bestuurstafel

Op 21 augustus 2018 heeft het bestuur van het ABWC vergaderd.

Tijdens deze vergadering zijn er diverse zaken besproken vanuit het afgelopen seizoen maar ook voor de langere termijn.
Als eerste is er gesproken over de ICT middelen die ter ondersteuning zijn voor de Provinciaal Coördinator (PC).
Het besluit is dat er in 2019 een nieuwe laptop en printer wordt aangeschaft voor elke PC.

Ook is er gesproken over de Klasse Oppervlakteredding.  Waterongevallenbestrijding is een basistaak van de brandweer.
Het ABWC wil daarom hierin graag wat betekenen. We onderzoeken de mogelijkheid om een toet dag te organiseren in de Veiligheidsregio’s waarin Oppervlaktereddingsteams aanwezig zijn.
Het ABWC neemt de organisatie en de beoordeling voor zijn rekening, de Veiligheidsregio krijgt een onafhankelijk inzicht in de staat van Vakbekwaamheid van deze teams. Wat ons betreft een win-winsituatie.
Het wedstrijdelement willen we graag blijven toevoegen, al was het maar om de adrenaline te laten stijgen en het nog realistischer te maken. We gaan een aantal Veiligheidsregio’s hiervoor benaderen.

De organisatie van de Landelijke Finales in 2018 zijn besproken. De Landelijk Coördinator zal de afspraken, scenario’s, draaiboek en procedures bewaken met de PC. De Landelijke Finales zijn op de volgende data:

De Klasse Oppervlakteredding op 1 september te Koudum
De Klasse 112 op 15 september in Leeuwarden
De Klasse TS-HD op 22 september in Harderwijk
De Hoofdklasse op 29 september in Goes

Verder is er gesproken over de bekendheid van de procedures en werkafspraken die er zijn voor het ABWC.
Besluit is dat er (digitaal) overzicht wordt gemaakt die beschikbaar wordt gesteld voor alle PC-en en de Assistent PC-en. Verwachte oplevering in 2019.

In de comitévergadering dit voorjaar is besloten om de inschrijftermijn voor het nieuwe seizoen te vervroegen. Redenen hiervoor zijn dat het beter uitkomt voor de jaarplanning van de Veiligheidsregio’s, de PC kan op het juiste moment zijn planning rond krijgen en het is ook goed voor het gehele proces van de ABWC organisatie.

Besloten is dat de inschrijftermijn voor de Vaardigheidstoetsen start op 15 september en eindigt op 1 november 2018. De uitnodigingen worden binnenkort verstuurd.

Er is gesproken over het geven van feedback geven direct na de vaardigheidstoets door de waarnemer. Deelnemers waarderen goede feedback is gebleken. Verder is het misschien wel het belangrijkste onderdeel wat de kwaliteit bepaald. Goede feedback zorgt voor een lerend vermogen, het hoofddoel van onze Vaardigheidstoetsen.

Er is besloten dat het ABWC doorgaat met het scholingstraject feedback geven voor waarnemers. Waarnemers die kunnen aantonen dat zij hier scholing in hebben genoten zijn vrijgesteld van de opleiding. In de comitévergadering van oktober zullen we hierover nadere afspraken maken.

In het kader van het project Do It zijn alle provincies bezocht tijdens een Vaardigheidstoets. Door organisatorische redenen is de provincie Limburg helaas niet bezocht. Wel is aan Limburg gevraagd om kritische zelfreflectie. Een eerste conclusie is dat het ABWC staat op drie grote pijlers, te weten:

Beschikbaarheid & Vrijwilligheid.
Scenario & Enscenering.
Waarnemen & Beoordelen.
Alle gegevens worden nu verwerkt en weergegeven in een rapportage waaruit acties en afspraken voortkomen.

Het Felixfonds heeft verzocht om een publicatie in het programmaboekje te mogen doen.
Het Felixfonds helpt met financiële steun gezinnen en nabestaanden van brandweermensen die buiten hun schuld in financiële problemen zijn geraakt doordat zij ziek zijn geworden of tijdens de uitoefening van hun brandweerwerk een ongeval hebben gehad.

Het bestuur heeft ingestemd om één jaar het Felixfonds op te nemen in het programmaboekje.

Tot zover de hightlights uit de vergadering van augustus.

Jan van Amerongen, Voorzitter ABWC.

Veranderen de vaardigheidstoetsen klasse TS-HD in Brandbestrijding?

Het ABWC onderzoekt of de klasse TS-HD omgevormd kan worden naar een nieuwe klasse Brandbestrijding. In steeds meer veiligheidsregio’s worden brandweervoertuigen uitgerust met alternatieven voor blussing met hogedruk stralen als bijvoorbeeld O-bundels. In die wagens ontbreken soms HD-stralen of zit er slechts 1 in. Het ABWC volgt alle ontwikkelingen binnen de brandweer in Nederland en wil ook deze korpsen vaardigheidstoetsen aanbieden. 

Maarten Leune (Coördinator Vaardigheidstoetsen Zeeland) is projectleider van de pilot: Wij willen graag onderzoeken of we 1 nieuwe klasse kunnen maken waarin alle brandweerkorpsen in Nederland getoetst kunnen worden op brandbestrijding. In die klasse maakt het niet uit welke middelen een korps tot zijn beschikking heeft. Het gaat om de techniek en de tactiek van de brandbestrijding. Het ensceneren van een vaardigheidstoets vormt niet het probleem. Elk korps moet effectief een brand kunnen bestrijden met de middelen die ze hebben. 

De uitdaging zit in waarneming en de benodigde tijd om een brand te bestrijden. De ene methode is sneller in te zetten als de andere. Daarvoor moeten we een modus vinden zodat elke ploeg beoordeeld wordt volgens maatstaven die voor iedereen eerlijk en gelijkwaardig is.

De vraag of de klasse TS-HD omgezet kan worden hoopt het ABWC te beantwoorden na de testdag vaardigheidstoetsen Brandbestrijding op 20 oktober a.s. Het ABWC heeft een werkgroep gevormd met mensen uit heel Nederland om te beoordelen of dit mogelijk is. 

De verandering van blustactieken bij de brandweer speelt ook in de 112 en Hoofdklasse vaardigheidstoetsen. De korpsen met voertuigen die hiermee uitgerust worden moeten ook getoetst kunnen worden in deze klassen. Met deze pilot volgt het ABWC de ontwikkelingen op de voet.

 

Verloop van het pilotproject
Op 20 oktober wordt dus een testdag georganiseerd. Het ABWC wil een zo’n representatief mogelijk beeld krijgen van de verschillende alternatieve blusmethodes die er in Nederland gehanteerd worden en de consequenties voor de waarneming. Meer informatie over deze dag en de wijze van aanmelden staat op de website van het ABWC.

Na de testdag gaat de projectgroep beoordelen of het praktisch mogelijk is voor het ABWC om de klasse TS-HD te veranderen naar Brandbestrijding. Zij rapporteren hun bevindingen en aanbevelingen aan het bestuur van het ABWC. Ook de uitkomst van project Do it en de resultaten van de pilot TS4 worden meegenomen in de overwegingen. Mocht het ABWC besluiten om de klasse TS-HD in Brandbestrijding te gaan wijzigen dan zal dat op zijn vroegst in 2020 zijn. 

Dé kracht van vakbekwaamheid!

Het ABWC bevordert met het organiseren van vaardigheidstoetsen de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden.

Kunnen TS4 bemanningen eenduidig getoetst worden?

Die vraag hoopt het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) te beantwoorden na de testdag vaardigheidstoetsen TS4 op 13 oktober a.s. In steeds meer veiligheidsregio’s in Nederland wordt namelijk een vorm van uitrukken op maat met 4 personen toegepast (het hoeft geen TS te zijn). 

Het ABWC organiseert door heel Nederland al vaardigheidstoetsen in de klassen TS-HD, 112, Hoofdklasse en Oppervlakteredding en wil nu kijken of deze manier van incidentbestrijding ook eenduidig getoetst kan worden.

Erik Dangermond (Coördinator Vaardigheidstoetsen Noord-Holland) is

projectleider van deze pilot: “De werkwijze van deze teams is niet uniform en verschilt per veiligheidsregio. Onze uitdaging zit in het feit of we eenduidig deze verschillende inzetprocedures kunnen beoordelen”. Zo kan in de ene veiligheidsregio een voertuig met 4 personen de complete brandbestrijding van een pand oppakken en in de andere regio moeten de ploegen wachten tot ze aangevuld zijn tot 6 personen voordat ze mogen binnentreden. Zij starten bijvoorbeeld eerst met een Cobra-systeem om de brand van buitenaf te bestrijden om de tijd te overbruggen totdat de tweede eenheid er is. Het ABWC gaat niet de verschillende inzetsystemen beoordelen, maar de vaardigheid van de mensen in de ploegen. Deelnemende ploegen moeten daarom opgeleid zijn in het uitrukken met vier personen en hier al bij voorkeur ervaring mee hebben in de praktijk.

De regionaal verschillende manieren van het optreden met vier personen beoordelen, dat is de uitdaging die het ABWC aan wil gaan. Kijken of het mogelijk is om op eenduidige manier de ploegen te toetsen en te vergelijken met elkaar. Daarvoor moeten ook de huidige beoordelingslijsten onder de loep worden genomen. Een bevelvoerder moet namelijk veel actiever in de ploeg zelf moeten werken als in een TS6. Daar zit hij meer in de aansturende rol.

Verloop van het pilotproject
Op 13 oktober wordt een testdag georganiseerd, hiervoor hebben zich al voldoende ploegen aangemeld. Het zou mooi zijn als er nog een aantal ploegen bij komen en dan met name ploegen die uit een andere veiligheidsregio komen dan de reeds aangemelde ploegen. Het ABWC wil namelijk een zo’n representatief mogelijk beeld krijgen van de verschillende inzetprocedures die er in Nederland gehanteerd worden. Meer informatie over deze dag en de wijze van aanmelden staat op de website van het ABWC.

Na deze testdag gaat de projectgroep, die bestaat uit waarnemers van het ABWC die TS4 oefenleider / instructeur zijn en uit het hele land komen, beoordelen of het praktisch mogelijk is voor het ABWC om hier een nieuwe klasse van te maken. Zij rapporteren hun bevindingen en aanbevelingen aan het bestuur van het ABWC. Mocht deze besluiten om de nieuwe klasse op te gaan nemen in de jaarlijkse vaardigheidstoetsen dan zal dat op zijn vroegst in 2020 zijn. 

Dé kracht van vakbekwaamheid!

Het ABWC bevordert met het organiseren van vaardigheidstoetsen de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden.

Aan het woord: Gert Mulder, Landelijk Coördinator Vaardigheidstoetsen

Er zijn ontzettend veel mensen betrokken bij het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).  In deze serie interviews belichten we elke keer iemand die zich op vrijwillige basis inzet om uitvoering te geven aan de hoofdtaak van het ABWC, namelijk het bevorderen van de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen.

Dit keer is het de beurt aan Gert Mulder, Landelijk Coördinator Vaardigheidstoetsen

Wat is jouw dagelijkse werk? 
In mijn dagelijkse werk ben ik Specialist Operationele Voorbereiding bij Veiligheidsregio Zeeland. Daarnaast draai ik ook diensten als Officier van Dienst in deze regio.

Hoe ben je bij het ABWC gekomen?
Ongeveer tien jaar geleden ben ik als jurylid begonnen bij het ABWC. Ik werd daar toen voor gevraagd en vond het leuk om in de organisatie mee te gaan draaien. Het organiseren van dingen zit mij gewoon in het bloed. Dat viel anderen ook op, dus ik werd al snel baancoördinator en daarna wedstrijdleider. Anderhalf jaar geleden ben ik benoemd tot Landelijk Coördinator Vaardigheidstoetsen, het is allemaal heel snel gegaan.

Wat houd die functie Landelijk Coördinator Vaardigheidstoetsen bij het ABWC in?
De Landelijk Coördinator Vaardigheidstoetsen ondersteunt de  Provinciale Coördinatoren. Ik faciliteer ze zoveel mogelijk, zodat zij hun werk kunnen doen. Samen met anderen ontwikkel ik de visie van het ABWC en probeer iedereen daarin mee te nemen.   

Hoe verloopt een seizoen vaardigheidstoetsen voor jou?
Mijn functie kent geen seizoenen, ik ben het hele jaar rond er druk mee. Natuurlijk is er een seizoen waarin de vaardigheidstoetsen worden gehouden, maar voor en na die tijd zijn er verschillende vergaderingen en themabijeenkomsten waaraan ik mijn steentje moet bijdragen. Ik bezoek veel vaardigheidstoetsen, beantwoord de vragen die vanuit het ABWC worden gesteld, maar ook die van anderen. Daarnaast ondersteun ik de Provinciale Coördinatoren op allerlei vlakken. 

Wat vind je van het ABWC ?
Het werk dat het ABWC doet is echt uniek en waardevol binnen de brandweerwereld. Er zijn weinig tot geen momenten waarop brandweermensen getoetst worden onder stressvolle omstandigheden. De druk die door het wedstrijdelement wordt toegevoegd is goed om te beoordelen hoe mensen reageren als gestrest zijn. De combinatie beoordelen en daarvan leren is goed, maar ik vind dat we daar nog wel een slag moeten maken met zijn allen. Er zit namelijk veel meer potentieel in de leermomenten. Daar gebeurt nog te weinig mee in de praktijk.  Na de vaardigheidstoetsen worden de beoordelingsstaten nog wel op de oefenavond doorgenomen op de post, maar daar blijft het dan vaak bij. Er zijn nu regio’s die de leerpunten oppakken en verwerken in het oefenschema van de mensen. Dat zou eigenlijk overal moeten gebeuren, daar worden we met zijn allen beter van.

Welke meerwaarde biedt het ABWC aan de brandweer?
Dat is toch wel dat unieke toetsmoment wat we bieden. De scenario’s van de vaardigheidstoetsen zijn realistisch en op de praktijk gericht. Samen met de stress van het wedstrijdelement geeft dat een goed beeld van de kwaliteiten van onze mensen.

Doe je zelf mee met vaardigheidstoetsen?
Ik heb zelf ook meegedaan direct na mijn opleiding als manschap, maar niet zo vaak. Waarschijnlijk heb ik maar vier vaardigheidstoetsen zelf mee gedaan. Dat klinkt raar,, maar ik ben meer van het organiseren en coördineren. Dat viel dus op bij het ABWC, vandaar dat ik als snel deel van de organisatie uitmaakte. Het effect van de vaardigheidstoetsen op brandweermensen zie ik wel van heel dichtbij. Mijn twee zoons zitten ook bij de brandweer en doen met plezier mee met de vaardigheidstoetsen. 

Hoe zie jij de toekomst van het ABWC?
Onze visie is dat we nauw moeten aansluiten bij afdeling Vakbekwaamheid van de veiligheidsregio’s. Daar zijn al veel positieve ontwikkelingen in. Ik ben daar erg blij mee, want dat is erg waardevol. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat we zo dicht mogelijk op de praktijk blijven aansluiten. We moeten zo realistisch mogelijk blijven toetsen en beoordelen. Ook onze organisatie is afhankelijk van vrijwilligers, dat staat wel onder druk en is een punt van aandacht bij het ABWC. Ik heb veel respect voor de mensen die betrokken zijn bij de vaardigheidstoetsen. Bij iedere vaardigheidstoets die ik bezoek zie zeer gemotiveerde mensen.

En die van jou?
Ik wil deze functie binnen het ABWC nog een aantal jaren doen. Als je ergens aan begint, dan moet je het zeker afmaken. En daarna? Dan wil ik weer terug naar de organisatie van de ABWC Vaardigheidstoetsen in Zeeland. Ik wil de vaardigheidstoetsen niet loslaten, het is erg mooi om ermee bezig zijn.

Project Do it zorgt voor eenduidigheid tijdens vaardigheidstoetsen

Ook dit jaar organiseert het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) weer door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klassen TS-HD, 112, Hoofdklasse en Oppervlakteredding. 

Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenario’s. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen. 

Tijdens de vaardigheidstoetsen worden kennis, kunde en de kwaliteit van bijna 600 deelnemende ploegen beoordeeld. Hierbij zijn factoren als stress en tijdsdruk een uniek element. De deelnemers en teams worden objectief beoordeeld door vakbekwame collega’s op meerdere elementen. De bevindingen van deze beoordelaars worden gerapporteerd op vastgestelde beoordelingslijsten. Ieder team krijgt een puntenscore en een rapportage van hun inzet. Hierin staat wat de sterke en minder sterke punten van het team waren tijdens de toets.  

Het ABWC bevordert met het organiseren van vaardigheidstoetsen de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden.

 

 

Projectgroep Do it

Het project Do it van het ABWC heeft tot doel om de vaardigheidstoetsen overal eenduidig te maken. De projectgroep voert een audit samen met alle provinciale coördinatoren om een beeld te krijgen hoe de vaardigheidstoetsen in heel Nederland verlopen. In de praktijk blijkt soms bijvoorbeeld dat er per provincie kleine verschillen optreden in de manier waarop geënsceneerd en beoordeeld wordt. Het streven is om alles naar hetzelfde niveau te trekken, zodat het niet uitmaakt waar de vaardigheidstoets wordt gehouden en welke ploegen er aan deelnemen.

Werkwijze projectgroep

Leden van de projectgroep gaan samen met de provinciale coördinatoren op pad en bezoeken vaardigheidstoetsen in heel Nederland. Aan de hand van een vaste vragenlijst worden alle elementen van de vaardigheidstoets onder de loep genomen. Dat begint al op de dag van het voorspelen. Is de enscenering realistisch en sluit deze aan op de praktijk. Tijdens de vaardigheidstoets zelf wordt er meegelopen met een deelnemende ploeg, een evaluatiegesprek bijgewoond, beoordelingslijsten bekeken en een kijkje genomen bij de administratie. Aan de hand van de vragenlijst wordt dan genoteerd op welke wijze alles functioneert die dag en hiervan wordt een verslag gemaakt. Na alle bezoeken worden de verslagen naast elkaar gelegd en wordt er een rapport gemaakt voorzien van conclusies en aanbevelingen.

 

Projectleider Gert Mulder (landelijk coördinator ABWC): 

“Het project Do it is voor ons ook een mooi middel om te kijken af we nog steeds goed aansluiten op de praktijk. Wat is bijvoorbeeld de beste manier om vaardigheidstoetsen af te nemen en hoe kunnen we van elkaar leren. Aan onze beoordelaars hechten we erg veel waarde bij het ABWC. Wij willen deze mensen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. 

Daarnaast willen wij naadloos aansluiten bij de afdelingen vakbekwaamheid van de verschillende veiligheidsregio’s in Nederland. De vaardigheidstoetsen van het ABWC zijn uniek in zijn soort. Wij beoordelen brandweermensen met realistische scenario’s en  onder stress dankzij de tijdsdruk en het wedstrijdelement. 

Tijdens onze jaarlijkse Themadag in Beusichem zullen we de resultaten van het project Do it terugkoppelen.  Het ABWC gaat dan direct aan de slag met de aanbevelingen. Niet alles zal ineens kunnen veranderen, maar we willen zeker grote stappen zetten.”


 

Aan het woord: Cor Kramp, Assistent Vaardigheidstoetsen Friesland

Er zijn ontzettend veel mensen betrokken bij het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).  In deze serie interviews belichten we elke keer iemand die zich op vrijwillige basis inzet om uitvoering te geven aan de hoofdtaak van het ABWC, namelijk het bevorderen van de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen.

Dit keer is het de beurt aan Cor Kramp, Assistent Vaardigheidstoetsen Friesland.

Wat is jouw dagelijkse werk? 
Ik ben na ruim 2 jaar werkzaam als medewerker vakbekwaamheid bij Brandweer Fryslân, afdeling Noord-Oost medewerker vakbekwaamheid. Daarvoor was ik werkzaam als medewerker Operationele Voorbereiding, Materieelbeheer. 

Hoe ben je bij het ABWC gekomen?
Toen ik bij de brandweer begon ben ik niet direct mee gaan doen met de vaardigheidstoetsen van het ABWC. Maar toch vrij snel daarna ben ik gaan meespelen in de wedstrijdploeg. Eerst als manschap, later chauffeur en vervolgens als bevelvoerder.  Op een gegeven moment werd er ook aan mij gevraagd of ik mee wilde gaan doen met de jurering. Ik draai inmiddels al heel wat jaartjes mee en ben dankzij Gerard Hoen (Coördinator Vaardigheidstoetsen Friesland) Assistend Vaardigheidstoetsen geworden.

Wat houd die functie Assistent Vaardigheidstoetsen bij het ABWC in?
Een assistent vaardigheidstoetsen helpt mee om vaardigheidstoetsen te organiseren. Hij werkt daarbij nauw samen met de coördinator vaardigheidstoetsen die uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid heeft. Voor mij is deze functie de manier om ervaring op te bouwen, want volgend jaar ga ik Gerard vervangen als coördinator. Ik ben dus nu op zoek naar een nieuwe assistent die mij gaat opvolgen.

Hoe verloopt een vaardigheidstoets voor jou?
Wij gaan het gesprek aan met de posten die vaardigheidstoetsen gaan organiseren. Daarbij wisselen we de verwachtingen die we hebben van elkaar over en weer uit. Daarbij wil ik de post zoveel mogelijk te enthousiasmeren. De post bedenkt zelf het scenario van de vaardigheidstoetsen en als assistent hou je nauw contact over het verloop van de organisatie. Je gaat ook nog een keer langs bij ze om status van alles door te spreken. De vaardigheidstoetsen beginnen voor ons de dag ervoor, bij het voorspelen. Daarbij kijk je of het scenario klopt en binnen de tijd op te lossen is. Het motto van ons: ‘Zorg dat de voorbereiding goed is, dan heb je op de dag zelf weinig werk’. Op de dag van de vaardigheidstoetsen zelf kijk je als assistent of alles goed verloopt en alle afspraken nagekomen worden. Dat betekent dat je een kijkje neemt bij de administratie, kijkt of de jurystaten goed ingevuld worden. Ook spreek je enkele van de deelnemende ploegen om te horen hoe hun beeld is van het scenario.

Wat vind je van het ABWC ?
Ik vind het ABWC een heel goede organisatie. Het is duidelijk merkbaar dat kwaliteit voor alles gaat. De organisatie volgt ook goed alle ontwikkelingen door bijvoorbeeld dit jaar te starten met nieuwe pilots voor de Klasse TS4 en de Klasse Brandbestrijding (ter vervanging van TS-HD). 

Welke meerwaarde biedt het ABWC aan de brandweer?
Het ABWC zorgt voor realistische oefeningen onder tijdsdruk met een goede feedback van deskundige beoordelaars. Met die beoordeling kunnen de deelnemers ook echt iets doen. Anders dan oefeningen tijdens de vaste oefenavond, waar het toch allemaal meer relaxed aan toe gaat en waar de beoordeling toch minder scherp is. De scenario’s bij het ABWC zijn realistisch, maar niet alledaags, waardoor er ook een verbreding is van kennis en kunde bij de deelnemende ploegen.

Doe je zelf mee met vaardigheidstoetsen?
Ik doe dit jaar voor het laatst zelf mee met de vaardigheidstoetsen. Volgend jaar kan dat niet meer door mijn functie dan als coördinator. Komende zaterdag doe ik zelf met twee vaardigheidstoetsen mee. ‘s Morgens in Elspeet in de Hoofdklasse en ‘s middags in Echt in de klasse TS-HD. Een aardige reis samen met De Feanster Fjoerfretters van de post Heerenveen, maar ik heb het er graag voor over. Het is echt leuk om mee te doen. 

Hoe zie jij de toekomst van het ABWC?
De toekomst van het ABWC ziet er goed uit. Ik zie echt positieve ontwikkelingen. Steeds meer veiligheidsregio’s gaan de oefenkaarten meenemen in de persoonlijke dossiers. Dan is deelname aan de vaardigheidstoetsen niet alleen maar gezellig en leerzaam, maar telt het ook nog eens mee voor vakbekwaamheid. Het ABWC blijft ook innoveren, dat zie je maar aan de twee nieuwe pilots. Hierdoor krijgt het ABWC een sterk karakter en bewijst daarmee zijn meerwaarde. 

En die van jou?
Ik word volgend jaar dus Coördinator Vaardigheidstoetsen. Dat wil ik uiteraard nog een hele tijd doen. Mijn wens is dat er meer posten in Friesland mee gaan doen aan de vaardigheidstoetsen. Er is al een enquete naar alle posten de deur uit gegaan om meer draagvlak te kweken!

Aan het woord: Maarten Leune, Coördinator Vaardigheidstoetsen Zeeland

Er zijn ontzettend veel mensen betrokken bij het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).  In deze serie interviews belichten we elke keer iemand die zich op vrijwillige basis inzet om uitvoering te geven aan de hoofdtaak van het ABWC, namelijk het bevorderen van de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen.

Dit keer is het de beurt aan Maarten Leune, Coördinator Vaardigheidstoetsen Zeeland.

Wat is jouw dagelijkse werk? 

Ik zit sinds 1983 bij de brandweer, tot 4 jaar terug als vrijwilliger en nu beroeps, ik werk namelijk part-time als  medewerker vakbekwaamheid bij de Veiligheidsregio Zeeland. En ik ben officier van dienst in Schouwen-Duiveland. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf, Leune Training & Advies, en geef ik veiligheidstrainingen en arbo advies. Mijn hele leven ben ik al bezig met vakbekwaamheid. Ik heb bijvoorbeeld ook ruim tien jaar gewerkt bij het Nbbe als beleidsmedewerker. 

Hoe ben je bij het ABWC gekomen?

Direct na mijn start bij de brandweer ben ik mee gaan doen als deelnemer in de vaardigheidstoetsen. Ik speelde mee als manschap, bevelvoerder en later ook als officier van dienst. Na mijn opleiding tot instructeur ergens begin jaren ’90 afgerond werd ik direct gevraagd om te gaan jureren bij de vaardigheidstoetsen. Dat ontwikkelde zich verder tot baancommisaris en nu ben ik coördinator vaardigheidstoetsen.

Wat houd die functie Coördinator Vaardigheidstoetsen bij het ABWC in?

De coördinator vaardigheidstoetsen is verantwoordelijk voor de organisatie van de provinciale en gewestelijke vaardigheidstoetsen binnenzijn eigen regio, in mijn geval Zeeland dus. Ik onderhoud het contact met de posten die de vaardigheidstoetsen organisatie. Daarnaast hou ik me bezig met de mensen in de organisatie rondom de vaardigheidstoetsen, zoals de teamleiders en beoordelaars. Ook houd ik contact met team vakbekwaamheid van de veiligheidsregio, voor mij zijn dat gelukkig korte lijnen.

Hoe verloopt een vaardigheidstoets voor jou?

Het seizoen vaardigheidstoetsen begint voor mij rond januari, als de eerste contacten gelegd worden met de organiserende korpsen. Ik denk mee en assisteer met de scenarios en de randverschijnselen eromheen zoals bijvoorbeeld de catering. Vier weken voor de vaardigheidstoets moet het programmaboekje klaar zijn en heb ik de teamleiders en beoordelaars al vastgelegd. De laatste week voor de vaardigheidstoets worden de puntjes op de i gezet. Ik ben vrijdags aanwezig bij het opbouwen en voorspelen. Ik zorg ervoor dat ik de volgende ochtend voor zeven uur op de kazerne ben en kijk of alles goed verloopt. Tijdens de vaardigheidstoetsen zelf zorg ik voor de officiële ontvangst van hoogwaardigheidsbekleders en de uitslagen om 19.00 uur.  

Wat vind je van het ABWC ?

Het ABWC is een mooie organisatie, waarin veel enthousiaste mensen actief zijn. Allemaal mensen met hart voor het vak. Het is fijn om met al die mensen te werken aan hetzelfde doel, de vakbekwaamheid van onze brandweermensen.

Welke meerwaarde biedt het ABWC aan de brandweer?

Het ABWC zorgt ervoor dat je jouw vaardigheden kunt laten zien op een manier die de werkelijkheid nauw benaderd. De spanning eromheen, de confrontatie met onbekende scenario’s en de collegiale beoordeling zorgen ervoor dat mensen goed getoetst worden. De juryrapporten worden bij onze regio verwerkt in de vakbekwaamheidsstaten en verwerkt in het oefenschema. Vanuit mijn eigen functie binnen de regio zie ik dan ook een grote toegevoegde waarde. Alles valt of staat met de kennis en kunde van de beoordelaars. Daar is de afgelopen jaren veel tijd in geïnvesteerd en dat zie je duidelijk terug. Ook het delen van kennis tussen de verschillende regio’s binnen het ABWC gaat steeds beter. We wisselen onderling nu alle best case scenarios uit en dat levert ook veel op.

Doe je zelf mee met vaardigheidstoetsen?

Sinds ik coördinator vaardigheidstoetsen ben mag ik zelf niet meer mee doen. Tot een jaar of vijf geleden deed ik nog wel mee, als officier van dienst maar ook als manschap in de ploeg. 

Hoe zie jij de toekomst van het ABWC?

Het ABWC is een prachtig instrument in de vakbekwaamheiden moet nauw gaan aansluiten aan de vakbekwaamheidsorganisatie van de veiligheidsregio’s. Op die manier profiteert iedereen ervan en brengen we samen de kennis en kunde van onze brandweermensen op een hoger niveau.

En die van jou?

Ik blijf tot volgend jaar nog repressief inzetbaar bij de brandweer en wil nog wel een paar jaar doorgaan als coördinator bij het ABWC. Ik vind het onzettend leuk om te doen. Nu ben ik betrokken als projectleider het team dat de nieuwe klasse Brandbestrijding ontwikkeld. Dit is de beoogd opvolger van de klasse TS-HD. In oktober gaan we daar een (test) toetsdag voor houden. 


 

Secretariaat – ABWC

Twitter

Weersverwachting

Buienradar

buienradar