Aan het woord: Cor Kramp, Assistent Vaardigheidstoetsen Friesland

Er zijn ontzettend veel mensen betrokken bij het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).  In deze serie interviews belichten we elke keer iemand die zich op vrijwillige basis inzet om uitvoering te geven aan de hoofdtaak van het ABWC, namelijk het bevorderen van de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen.

Dit keer is het de beurt aan Cor Kramp, Assistent Vaardigheidstoetsen Friesland.

Wat is jouw dagelijkse werk? 
Ik ben na ruim 2 jaar werkzaam als medewerker vakbekwaamheid bij Brandweer Fryslân, afdeling Noord-Oost medewerker vakbekwaamheid. Daarvoor was ik werkzaam als medewerker Operationele Voorbereiding, Materieelbeheer. 

Hoe ben je bij het ABWC gekomen?
Toen ik bij de brandweer begon ben ik niet direct mee gaan doen met de vaardigheidstoetsen van het ABWC. Maar toch vrij snel daarna ben ik gaan meespelen in de wedstrijdploeg. Eerst als manschap, later chauffeur en vervolgens als bevelvoerder.  Op een gegeven moment werd er ook aan mij gevraagd of ik mee wilde gaan doen met de jurering. Ik draai inmiddels al heel wat jaartjes mee en ben dankzij Gerard Hoen (Coördinator Vaardigheidstoetsen Friesland) Assistend Vaardigheidstoetsen geworden.

Wat houd die functie Assistent Vaardigheidstoetsen bij het ABWC in?
Een assistent vaardigheidstoetsen helpt mee om vaardigheidstoetsen te organiseren. Hij werkt daarbij nauw samen met de coördinator vaardigheidstoetsen die uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid heeft. Voor mij is deze functie de manier om ervaring op te bouwen, want volgend jaar ga ik Gerard vervangen als coördinator. Ik ben dus nu op zoek naar een nieuwe assistent die mij gaat opvolgen.

Hoe verloopt een vaardigheidstoets voor jou?
Wij gaan het gesprek aan met de posten die vaardigheidstoetsen gaan organiseren. Daarbij wisselen we de verwachtingen die we hebben van elkaar over en weer uit. Daarbij wil ik de post zoveel mogelijk te enthousiasmeren. De post bedenkt zelf het scenario van de vaardigheidstoetsen en als assistent hou je nauw contact over het verloop van de organisatie. Je gaat ook nog een keer langs bij ze om status van alles door te spreken. De vaardigheidstoetsen beginnen voor ons de dag ervoor, bij het voorspelen. Daarbij kijk je of het scenario klopt en binnen de tijd op te lossen is. Het motto van ons: ‘Zorg dat de voorbereiding goed is, dan heb je op de dag zelf weinig werk’. Op de dag van de vaardigheidstoetsen zelf kijk je als assistent of alles goed verloopt en alle afspraken nagekomen worden. Dat betekent dat je een kijkje neemt bij de administratie, kijkt of de jurystaten goed ingevuld worden. Ook spreek je enkele van de deelnemende ploegen om te horen hoe hun beeld is van het scenario.

Wat vind je van het ABWC ?
Ik vind het ABWC een heel goede organisatie. Het is duidelijk merkbaar dat kwaliteit voor alles gaat. De organisatie volgt ook goed alle ontwikkelingen door bijvoorbeeld dit jaar te starten met nieuwe pilots voor de Klasse TS4 en de Klasse Brandbestrijding (ter vervanging van TS-HD). 

Welke meerwaarde biedt het ABWC aan de brandweer?
Het ABWC zorgt voor realistische oefeningen onder tijdsdruk met een goede feedback van deskundige beoordelaars. Met die beoordeling kunnen de deelnemers ook echt iets doen. Anders dan oefeningen tijdens de vaste oefenavond, waar het toch allemaal meer relaxed aan toe gaat en waar de beoordeling toch minder scherp is. De scenario’s bij het ABWC zijn realistisch, maar niet alledaags, waardoor er ook een verbreding is van kennis en kunde bij de deelnemende ploegen.

Doe je zelf mee met vaardigheidstoetsen?
Ik doe dit jaar voor het laatst zelf mee met de vaardigheidstoetsen. Volgend jaar kan dat niet meer door mijn functie dan als coördinator. Komende zaterdag doe ik zelf met twee vaardigheidstoetsen mee. ‘s Morgens in Elspeet in de Hoofdklasse en ‘s middags in Echt in de klasse TS-HD. Een aardige reis samen met De Feanster Fjoerfretters van de post Heerenveen, maar ik heb het er graag voor over. Het is echt leuk om mee te doen. 

Hoe zie jij de toekomst van het ABWC?
De toekomst van het ABWC ziet er goed uit. Ik zie echt positieve ontwikkelingen. Steeds meer veiligheidsregio’s gaan de oefenkaarten meenemen in de persoonlijke dossiers. Dan is deelname aan de vaardigheidstoetsen niet alleen maar gezellig en leerzaam, maar telt het ook nog eens mee voor vakbekwaamheid. Het ABWC blijft ook innoveren, dat zie je maar aan de twee nieuwe pilots. Hierdoor krijgt het ABWC een sterk karakter en bewijst daarmee zijn meerwaarde. 

En die van jou?
Ik word volgend jaar dus Coördinator Vaardigheidstoetsen. Dat wil ik uiteraard nog een hele tijd doen. Mijn wens is dat er meer posten in Friesland mee gaan doen aan de vaardigheidstoetsen. Er is al een enquete naar alle posten de deur uit gegaan om meer draagvlak te kweken!

Secretariaat – ABWC
Twitter
Weersverwachting
Buienradar
buienradar