Aan het woord: Gerrit Bonestroo, teamleider/beoordelaar van het ABWC

Er zijn ontzettend veel mensen betrokken bij het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).  In deze serie interviews belichten we elke keer iemand die zich op vrijwillige basis inzet om uitvoering te geven aan de hoofdtaak van het ABWC, namelijk het bevorderen van de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen.

De primeur is voor Gerrit Bonestroo. Hij is teamleider en beoordelaar bij het ABWC.

Wat is jouw dagelijkse werk?
Ik werk bij een groothandel in automaterialen in Nunspeet. Dit bedrijf bevoorraadt garagebedrijven en ik verzorg de logistiek van de onderdelen. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij brandweer Nunspeet.

Hoe ben je bij het ABWC gekomen?
Ik ben jong betrokken geraakt bij de brandweer. Vanaf mijn zesde jaar speelde ik regelmatig mee als slachtoffer bij oefeningen en vaardigheidstoetsen. Later heb ik mij ook aangemeld als vrijwilliger en de opleiding in gegaan. Na mijn opleiding ging ik ook in onze wedstrijdploeg spelen. Daar heb ik altijd veel plezier in gehad. Na het behalen van mijn diploma Instructeur in 2005 ben ik begonnen met het meelopen met de beoordelaars bij de vaardigheidstoetsen. Ik heb in alle functies meegedraaid.

Wat houd die functie teamleider bij het ABWC in?
Een teamleider checkt of het scenario van een vaardigheidstoets realistisch is. Hij is verantwoordelijk voor het verloop van de vaardigheidstoetsen op zijn baan. Hij overlegt met het team beoordelaars over de resultaten van het deelnemende team en is eerste aanspreekpunt als er vragen zijn op de baan of bij de ploegen die daar gespeeld hebben.

Hoe verloopt een vaardigheidstoets voor jou?
Sinds dit jaar bezoeken de teamleiders samen met de wedstrijdleider een paar weken voor een vaardigheidstoets de organiserende post. In een vroeg stadium bespreken we de scenario’s en locatie’s. Dat is fijn alle partijen, je kunt dan al wat punten doornemen die mogelijk wat problemen kunnen opleveren. Voorheen werd dit vaak op de vrijdag voor de vaardigheidstoets gedaan.

Op vrijdagavond, voor de vaardigheidstoetsen, gaat een teamleider samen met de beoordelaars naar het voorspelen van het scenario. Dan wordt gekeken of alles klopt. Is het scenario realistisch, is de enscenering duidelijk en klopt de speeltijd. Dit bespreken we dan samen met de ploeg die voorgespeeld heeft. Meestal ben je rond 22.00 uur klaar op de vrijdagavond en moet je er zaterdagochtend al weer om 6.30 uur zijn. Soms blijf ik dan in de buurt slapen als de afstand naar huis wat groot is. Dan maak ik er nog even een gezellige avond van met collega beoordelaars die ook daar blijven slapen.

De zaterdagmorgen begint met een check of alles nog klopt en eventuele aanpassingen van de vaardigheidstoets verwerkt zijn. Als teamleider ben je ook verantwoordelijk voor de tijdsbewaking. We willen zo weinig mogelijk uitloop op een dag, zodat de prijsuitreiking die avond op tijd kan beginnen. Met elke ploeg wordt na het spelen de vaardigheidstoets doorgenomen. De tips en tops krijgen zij dan direct te horen. Voorheen werd dat in het algemeen gedaan tijdens de prijsuitreiking, maar dit werkt veel beter en voorkomt discussies achteraf.

Wat vind je van het ABWC ?
De vaardigheidstoetsen van het ABWC zijn een ideale leerschool. Met name voor beginnende brandweermensen die net klaar zijn met de opleiding. Zij maken kennis met uiteenlopende realistische scenario’s en bouwen zo sneller ervaring op. Voor de mensen die langer meedraaien is het een uitstekende check en zij kunnen de verandering in ons vak leren en beoefenen. Anders dan in jouw eigen korps wordt je beoordeeld door onafhankelijke beoordelaars die je echte tips en tops geven.

Welke meerwaarde biedt het ABWC aan de brandweer?
Naast het feit dat mensen in praktijk gerichtere scenario’s geoefend worden vergroot het ook nog een de motivatie van de deelnemers. De vaardigheidstoets zorgt voor teambuilding, ongeacht het resultaat is zo’n dag ook gezellig en leuk. 

Doe je zelf mee met vaardigheidstoetsen?
Ik heb een zo’n 8 of 9 jaar zelf meegedaan, maar door alle andere werkzaamheden bij het ABWC, in combinatie met mijn privéleven ontbreekt het me nu aan tijd.

Hoe zie jij de toekomst van het ABWC?
Het ABWC gaat met zijn tijd mee en volgt de trends. Dit zorgt ervoor dat de vaardigheidstoetsen relevant en realistisch blijven. Bijvoorbeeld wordt arbeidshygiëne nu goed in de gaten gehouden. Dit is nog in ontwikkeling, maar als daar landelijk meer eenheid in komt dan kunnen we dat ook invoeren in de toetsen.

En die van jou?
Ik ben gelukkig in de functie die ik nu bij het ABWC bekleed. Het is gigantisch leuk om op deze manier bij het ABWC betrokken te zijn. Ik zal me zeker nog vele jaren op deze manier inzetten.

Het zou mooi zijn als meer mensen dat in gaan zien. Ik hoop dat nieuwe mensen zich gaan aanmelden als beoordelaar, het is echt leuk om te doen. Mocht iemand daar vragen over hebben, stel ze gerust aan mij of een van mijn vele collega’s.

 

Secretariaat – ABWC
Twitter
Weersverwachting
Buienradar
buienradar