IFV collega’s onder de indruk van organisatie Vaardigheidstoets

Afgelopen zaterdag 18 mei ’19 bezochten Hermien Vleems en Sjoerd Veltman (beide onderwijskundige van het IFV) de Hoofdklasse Vaardigheidstoets in Rhenen. Beide waren onder de indruk hoe de ABWC een dergelijke vaardigheidstoets organiseert: de voorbereiding, de tot standkoming van het scenario met de enscenering, de inzet van de ploegen met de waarnemers, het feedback geven, de inzet van de vrijwilligers enz.

Zoals bekend werkt het Bestuur van de ABWC aan een nog betere samenwerking met het IFV c.q. Brandweer NL. Eind maart was er de presentatie bij de RBC, begin april een gesprek met de regiegroep Vakbekwaamheid & Kennis. Als resultaat hiervan wilde Hermien en Sjoerd van dichtbij een vaardigheidstoets bijwonen. Uitgebreide uitleg kregen zij van de provinciaal coördinator en zijn assistenten. Ook observeerde zij een feedback gesprek en spraken hierna met één van de deelnemers.

Met enorm veel waardering en enthousiasme keren zij terug naar het IFV om vervolg afspraken te maken over de samenwerking met de ABWC. Dank voor de Utrechtse collega’s die dit bezoek mogelijk maakte.