Voor de provincie Noord Holland zijn wij op zoek naar een Provinciaal Coördinator

VACATURE

Wil jij een actieve bijdrage leveren aan de organisatie van de vaardigheidstoetsen in Noord Holland? Samen met enthousiaste waarnemers, administratie en collega’s de vaardigheidstoetsen naar een hoger niveau tillen? Maar bovenal op een gezellige maar serieuze manier met het brandweervak bezig zijn? Dit is je kans; wordt provinciaal coördinator in de provincie Noord Holland voor het ABWC!

De functie
De provinciaal coördinator is de spin in het web bij de (organisatie van de) vaardigheidstoetsen. Samen met de assistent-coördinator en planner geven jullie vorm aan de organisatie van de vaardigheidstoetsen. Je overlegt met posten die toetsen organiseren, deelnemende ploegen, waarnemers, maar ook met de collega’s die de administratie verzorgen. Daarnaast heb je ook landelijke een belangrijke rol. Je overlegt en stemt af met provinciaal coördinatoren uit het land, het landelijke bestuur en de landelijk coördinator.

Hoe ziet je seizoen eruit?
Het nieuwe seizoen start in oktober maar, niet voordat het voorgaande seizoen goed is afgerond. Na afronding van het seizoen vindt het jaarlijkse waarnemersuitje (met partners) van Noord Holland plaats. Een gezellige afsluiting van het seizoen. In de maanden tot de jaarwisseling ontstaat de concept planning. Ploegen schrijven zich in en jij benaderd, samen met de assistent-coördinator, posten die toetsen gaan organiseren. Via de planning komt dit allemaal samen tot een nieuw seizoen. In januari vinden de bijscholingsmomenten voor de waarnemers in NH plaats; jouw kans om ‘onze’ waarnemers de kennis mee te geven voor het nieuwe seizoen. In maart starten de vaardigheidstoetsen. Samen het de assistent-coördinator hebben jullie posten bezocht om de toetsen voor te bereiden. Tijdens de vaardigheidstoetsen, waar je zelf bij aanwezig bent, geef je richting aan het team van waarnemers, help je de administratie, spreek je veel collega’s over de kwaliteit van de toets en toekomstige banen en begeleid je de prijsuitreiking. Dit doe je ongeveer vier tot vijf zaterdag per jaar. Ook heb je bij aanvang het seizoen een landelijk overleg (waar je onder andere de prijzen mee naar huis krijgt). Het seizoen wordt afgesloten met een landelijke bijeenkomst, waar het seizoen wordt geëvalueerd.

Dit is de wijze waarop het huidige seizoen voorbereid, uitgevoerd en geëvalueerd wordt. Als provinciaal coördinator, sta jij aan het stuur van het seizoen en kan hier vanzelfsprekend andere keuzes in maken.

Dit alles kost ongeveer vijf zaterdagen per jaar. Hiernaast zijn er nog ongeveer tienavonden op jaarbasis nodig in de voorbereiding van het seizoen, of het voorspelen van de vaardigheidstoets. De overige werkzaamheden zijn vrij te plannen op de momenten dat het jou uitkomt.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast een jaarvergoeding voor het gebruik van privé middelen (bijvoorbeeld je telefoon) en een kilometervergoeding, ontvang je een laptop, printer en ict voorzieningen van het ABWC. Hiermee ben je goed in staat om jouw rol te vervullen. Maar belangrijker: je werkt samen met enthousiaste en gedreven collega’s en  deelnemers uit het hele land!

Wil je meer weten?
Meer informatie over deze functie kun je terecht bij Erik Dangermond, Provinciaal Coördinator Noord Holland. Je kunt hem bereiken via erik.dangermond@abwc.nl of via 06 21 10 46 73. Je belangstelling kan je ook kenbaar maken bij Erik Dangermond. Dit kan tot 29 januari 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.